ŽIROVNICKÝ JEDNOROŽEC 2013

Ve dnech 4. – 6. 10. 2013 uspořádal DHK Slavoj Žirovnice premiérový ročník házenkářského turnaje v kategorii mladších žákyň. Do Žirovnice zavítaly elitní týmy této věkové skupiny z celé republiky. Třídenního klání se vedle domácího družstva zúčastnila děvčata Sokolu Vršovice, HC Háje Praha, DHK Slavia Praha, HC Zlín, DHC Plzeň, Sokolu Písek a HK Ivančice. Hrálo se systémem každý s každým, přičemž hrací doba byla 2x15 minut a na turnaji se odehrálo celkem 28 zápasů.

Účast špičkových týmů pasovala Žirovnického jednorožce mezi nejkvalitněji obsazené házenkářské turnaje letošního roku, což zúčastněná družstva potvrdila vysokou herní úrovní jednotlivých zápasů. Házenkářky tak poskytly divákům skvělou podívanou na to, jak se ve dvanácti letech hraje dívčí házená. Naše házenkářky obsadily na turnaji páté místo s bilancí tří výher (Písek, Vršovice a Zlín) a čtyř proher (Ivančice, Plzeň, Háje a Slavia), přičemž o pořadí na čtvrtém a pátém místě při rovnosti bodů rozhodoval vzájemný zápas s Plzní. Turnaj vyhrála děvčata Háje Praha, druhá se umístila Slavia Praha a třetí skončily Ivančice. S ohledem na obsazení turnaje lze považovat umístění našich házenkářek za úspěch a dívky tak potvrdily, že patří k republikové elitě mladších žákyň. O téměř 150 účastníků turnaje bylo vzorně postaráno, za což patří dík především pořadatelům z řad rodičů žirovnických házenkářek. Děvčata byla ubytována v prostorách základní školy a stravovala se v jídelně U Kuše. Tento turnaj by nebylo možné pořádat bez podpory Města Žirovnice a soukromých subjektů. Poděkování za vstřícnost a pochopení patří starostovi města Mgr. Milanu Šmídovi a ředitelce školy Mgr. Dagmar Brýnové. O vynikající pohoštění během celého turnaje se postarala firma Jan Prantl. Finančně turnaj podpořila Česká spořitelna a.s. a AGOS stavební a.s. Pelhřimov. Nad soutěží převzala záštitu Ing. Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu. Velmi pozitivní ohlasy z řad zúčastněných týmů a přísliby účasti v následujícím roce svědčí o zdařilém průběhu házenkářského klání.

Nejlepší hráčkou celého turnaje byla zvolena Kateřina Martínková (Háje Praha), nejlepší střelkyní se stala Tereza Obořilová (Slavia Praha) a nejlepší brankářkou Karin Řezáčová (Slavia Praha). Krásné poháry, medaile a ceny předávali Ing. Jana Fialová a Mgr. Milan Šmíd. Ocenění převzali i trenéři a rozhodčí turnaje.

Naše družstvo absolvovalo turnaj v následujícím složení: Sára Hoppeová, Vendy Ferdová, Barča Hrbková, Simča Březinová, Zuzka Berounská, Sára Snížková, Eliška Jinochová, Týna Coufalová, Kristýna Kotounová, Verča Houserová, Eliška Kubů, Monča Brtníková a Nela Kočovská.

Žirovnické házenkářky předváděly po celou dobu turnaje velmi dobré výkony. Po páteční výhře nad Pískem přišla po vyrovnaném průběhu sobotní těsná prohra s Ivančicemi, kdy zápas rozhodl především výrazný individuální výkon jedné hráčky v týmu soupeřek. S Vršovicemi jsme sehráli zdařilou partii a o vítězství jsme se nemuseli strachovat. V dalším zápase (Háje Praha) jsme narazili na výbornou obranu soupeřek a po celý zápas se nám nepodařilo se prosadit a zaslouženě jsme tak prohráli. Poslední zápas jsme sehráli s Plzní. Ta na nás vyrukovala s nepříjemnou osobní obranou s kterou se nám nepodařilo vyrovnat a prohráli jsme těsným výsledkem. V nedělním prvním zápase jsme předvedli výborný výkon včetně obranné činnosti a zvítězili nad Zlínem. V posledním utkání jsme dlouho drželi vyrovnanou partii se Slavií a soupeř rozhodl o svém vítězství až v závěru zápasu. Nejlepší hráčkou našeho týmu na turnaji se stala Sára Hoppeová.

Výsledky žirovnického družstva:

DHK Slavoj Žirovnice – Sokol Písek 14:6 (10:4) – Hrbková 7/2, Březinová 3, Berounská 2, Snížková 1, Jinochová 1.

DHK Slavoj Žirovnice – HK Ivančice 13:15 (8:7) – Snížková 4, Březinová 3, Hrbková 3, Coufalová 2, Berounská 1.

DHK Slavoj Žirovnice – Sokol Vršovice 18:11 (10:4) – Hrbková 11/3, Berounská 3, Snížková 3, Houserová 1.

DHK Slavoj Žirovnice – Háje Praha 2:11 (2:6) - Hrbková 2/1.

DHK Slavoj Žirovnice – DHC Plzeň 8:10 (3:6) - Berounská 2, Coufalová 2, Houserová 2, Hrbková 2/1.

DHK Slavoj Žirovnice - HC Zlín 13:7 (8:3) – Březinová 6, Berounská 3, Hrbková 3, Snížková 1.

DHK Slavoj Žirovnice – DHK Slavia Praha 6:9 (3:5) - Březinová 2, Hrbková 2/2, Houserová 1, Snížková 1.

Rajče

Facebook

TOP