ŽIROVNICKÝ JEDNOROŽEC 2014

Ve dnech 24. – 26. 10. 2014 uspořádal DHK Slavoj Žirovnice druhý ročník házenkářského turnaje, tentokrát v kategorii starších žákyň. Do Žirovnice zavítaly elitní týmy této věkové skupiny z celé republiky. Třídenního klání se vedle domácího družstva zúčastnila děvčata HC Zlín, DHC Plzeň A, DHC Plzeň B, Sokolu Písek, HK Ivančice a SKH Velká nad Veličkou. Turnaj byl vzhledem k nutnému dřívějšímu nedělnímu ukončení turnaje omezen počtem týmů. Na turnaji se tak odehrálo celkem 21 zápasů systémem každý s každým, přičemž hrací doba byla 2x15 minut.

Účast špičkových týmů pasovala Žirovnického jednorožce, podobně jako v předchozím premiérovém ročníku, mezi nejkvalitněji obsazené házenkářské turnaje této kategorie v roce 2014, což zúčastněná družstva potvrdila vysokou herní úrovní jednotlivých zápasů, které se divákům musely líbit. Hrála se rychlá a kombinační házená, která nepostrádala především díky vyrovnanosti jednotlivých zápasů dramatičnost a napětí až do posledních sekund hrací doby. Navíc prakticky až do závěrečného zápasu nebylo rozhodnuto o držitelích medailí. Turnaj zaslouženě vyhrála děvčata z Ivančic, druhý se umístil Sokol Písek a třetí skončil HC Zlín. Naše házenkářky obsadily na turnaji sedmé místo s bilancí dvou remíz (HK Ivančice, SKH Velká nad Veličkou) a čtyř proher (DHC Plzeň A, DHC Plzeň B, Sokol Písek a HC Zlín).

Nejlepší hráčkou celého turnaje byla zvolena Adriana Matovičová (SKH Velká nad Veličkou), nejlepší střelkyní se stala Lucie Drozdová (DHC Plzeň B) a nejlepší brankářkou Tereza Bučková (HK Ivančice). Krásné poháry, medaile a ceny předával Mgr. Milan Šmíd. Ocenění převzali i  rozhodčí, kteří zvládli turnaj naprosto precizně (Tereza Rýparová, Jiří Blanický, Karel Hladký st., Štěpán Kahoun a Pavel Sedláček).

Naše družstvo absolvovalo turnaj v následujícím složení: Sára Hӧppeová, Vendy Ferdová, Barča Hrbková, Zuzka Berounská, Sára Snížková, Eliška Jinochová, Verča Houserová, Denisa Waldová, Peťa Waldová, Lucka Lacinová, Míša Dvořáková, Míša Lovětínská a Terka Krejčů.

Žirovnické házenkářky střídaly během turnaje výborné výkony s průměrnými. V pátečním zahajovacím utkání Slavoj remizoval s Ivančicemi 12:12 a jako jediný tým dokázal sebrat pozdějšímu vítězi turnaje body. V sobotních zápasech jsme nejprve dvakrát shodně a těsně prohráli 13:15 s Plzní B a s Plzní A, přičemž především první zápas jsme měli velmi dobře rozehraný a vedli jsme až o tři góly, ale nepodařilo se nám ho dotáhnout do úspěšného konce. Následoval zápas se Zlínem, který jsme naposledy porazili právě na našem loňském turnaji. Soupeř na nás vyrukoval s precizní obranou a rychlými protiútoky, kterým jsme nedokázali čelit a výsledek 5:11 tak odpovídal průběhu zápasu. V posledním sobotním zápase jsme se utkali s Velkou nad Veličkou. S tímto silným soupeřem jsme poslední tři zápasy na turnajích vždy zremizovali a ani toto utkání nebylo výjimkou a skončilo plichtou 8:8. Posledním a jediným našim nedělním soupeřem byl favorit z Písku. Do poločasu jsme s ním drželi krok, ale pak se přece jen projevila větší fyzická a herní vyzrálost soupeřek, rekrutujících se především z ročníku 2000, a výsledkem byla prohra 5:11.

Základ našeho družstva starších žaček tvoří mladší házenkářky z ročníku 2001. Tým tak neměl na turnaji medailové ambice a cílem bylo zahrát si špičkovou házenou se soupeři z házenkářských center z celé republiky a kvalitativně tak děvčata posunout. Tento záměr byl bezezbytku naplněn. Rovněž se nám podařilo udržet poměrně vysoko nasazenou laťku společenského zázemí turnaje, o čemž svědčí okamžité pozitivními ohlasy z řad zúčastněných týmů a přísliby účasti na turnaji v následujícím roce.

O téměř 130 účastníků turnaje bylo vzorně postaráno, za což patří dík především pořadatelům z řad rodičů žirovnických házenkářek. Děvčata byla ubytována v prostorách základní školy a stravovala se v jídelně U Kuše. Tento turnaj by nebylo možné pořádat bez podpory Města Žirovnice a soukromých subjektů. Poděkování za vstřícnost a pochopení patří starostovi města Mgr. Milanu Šmídovi a ředitelce školy Mgr. Dagmar Brýnové. O výborné pohoštění během celého turnaje se postarala firma Jan Prantl. Hlavními finančními partnery turnaje byly následující společnosti: atx - automotion s.r.o., Česká spořitelna a.s., Dlažby&obklady Ing. Petr Mejsnar, Pevný a spol. s. r.o. Děkujeme!!!

Pořadatel: DHK Slavoj Žirovnice.

Hlavní pořadatel: Vít Hrbek 724 650 226, hrbek.v@kr-vysocina.cz.

Kategorie: Starší žákyně – ročník 2000 a mladší.

Termín: 24. 10. - 26. 10. 2014.

Program:

Pátek 24. 10. 2014 - zápasy 18:00-20:00 hod.

Cca od 20:30 hodin je ve sportovní hale naplánované úvodní společné posezení trenérů, vedoucích a rozhodčích.

Sobota 25. 10. 2014 - zápasy 9:30-19:00 hod.

Cca od 20:30 hodin je ve sportovní hale naplánované závěrečné společné posezení trenérů, vedoucích a rozhodčích.

Neděle 26. 10. 2014 - zápasy 8:30 – 11:10 hod.

11:20 hod. - vyhlášení výsledků.

Místo konání: Sportovní hala Žirovnice - Nová ul. 755, 394 68 Žirovnice.

Povrch – parkety.

V hale je k dispozici bufet.

Pravidla:

Hraje se podle pravidel ČSH.

Herní systém: 7 družstev,  každý s každým.

Hrací doba: 2x 15 minut s přestávkou 2 minuty.

Strany se nemění, pouze v případech, že by to jednomu z týmů způsobilo nevýhodu (rozhodnou pouze rozhodčí a jen na žádost některého z týmů).

Hrací čas se nezastavuje, jen v případě zranění a posouzení rozhodčích, že je to nezbytně nutné. Jeden team time-out na družstvo/poločas.

Vyloučení: 1 minuta, která začíná běžet až od zapískání rozhodčího při znovuzahájení hry.

Hrací míč: Velikost 1, vždy dává družstvo uvedené v rozpise na 1. místě.

Dresy: Při shodné barvě dresů, mění dresy družstvo uvedené v rozpise na 2. místě.

 

O umístění rozhodne:

1.      Celkový počet bodů.

2.      Počet bodů ze vzájemných utkání.

3.      Rozdíl ve skóre ze všech utkání.

4.      Větší počet vstřelených branek ze všech utkání.

5.      Los.

Protesty:

Protest se podává vždy až po skončení utkání. A to hlavnímu pořadateli turnaje společně s kaucí 500 Kč. O protestu rozhoduje turnajová komise (hlavní pořadatel turnaje + hlavní rozhodčí). V případě uznání protestu se kauce vrací.

Všechna družstva jsou povinna mít sebou pro případ kontroly registrační průkazy případně jiné průkazy totožnosti s fotografií.

Strava:

Je zajištěna v jídelně „U Kuše“, Havlíčkovo nám. 101, 394 68 Žirovnice.

Jídelní lístek:

Pátek 24.10.:

Večeře:  kuřecí řízek s bramborem + pití.

Sobota 25.10.:

Snídaně:  formou švédského stolu + čaj.

Oběd:  polévka, smažený sýr, hranolky/brambory + pití.

Večeře: přírodní plátek s rýží + pití.

Neděle 26.10.

Snídaně: formou švédského stolu + čaj.

Oběd: polévka, karbanátek s bramborovou kaší + pití.

 

 

Doprava:

Doporučujeme přijet ke sportovní hale a následně Vás doprovodíme na ubytování do základní školy.

Ubytováni:

Základní škola v Žirovnici, Komenského 47, 394 68  Žirovnice.

Ubytování bude možné v pátek od 16:00 hod. Prosíme o vyklizení tříd v nedělních dopoledních hodinách.

Spí se ve třídách nebo tělocvičně na vlastních spacích pytlích a karimatkách (nafukovací matrace).

Jedná se pořád o nově zrekonstruovanou budovu (nové podlahy, omítky, nátěry atd.) a proto Vás prosíme o zachování pořádku v prostorách objektu školy. Pří příchodu do budovy bude nutné se přezouvat.

Sprchy:

Z kapacitních důvodů se ve škole mohou vysprchovat pouze dospělí.

Hráčky se sprchují na hale. Vzhledem k velkému počtu hráček prosíme o šetření s vodou a sprchování hned po posledním zápase co dohrajete.

Šatny:

Družstvo bude mít po celý turnaj k dispozici šatnu společně s dalším týmem.

Ceny:

Všichni účastníci obdrží ceny. Pro první 3 družstva jsou připraveny medaile a poháry. Dále bude vyhlášena nejlepší brankářka, hráčka a střelkyně turnaje.

Poplatky:

Startovné

1700 Kč/tým.

Ubytování- základní škola

70 Kč/osoba/noc + 100 Kč/tým/úklid.

 Stravování

Snídaně: 40 Kč/osoba.

Obědy: 75 Kč/osoba.

Večeře: 70  Kč/osoba.

Přejeme Vám hezký pobyt v Žirovnici a hodně sportovních úspěchů.

Výsledky žirovnického družstva:

DHK Slavoj Žirovnice – TJ Jiskra Havlíčkův Brod 14:10 (6:4) – Bára Hrbková 5, Zuzka Berounská 2, Eliška Nedbalová 2, Vendy Ferdová 1, Sára Snížková 1, Kája Šindelářová 1, Lucka Lacinová 1, Týna Coufalová 1.

DHK Slavoj Žirovnice – HC Chelk 12:6 (7:3) – Bára Hrbková 6/1, Denča Waldová 3, Kája Šindelářová 1, Lucka Lacinová 1, Eliška Nedbalová 1.

DHK Slavoj Žirovnice – DHK Baník Most 15:7 (9:1) – Bára Hrbková 6/2, Eliška Jinochová 2, Týna Coufalová 2/2, Kája Šindelářová 2, Vendy Ferdová 1, Zuzka Berounská 1, Sára Snížková 1.

DHK Slavoj Žirovnice – SKH Velká nad Veličkou 9:8 (5:4) – Bára Hrbková 4, Zuzka Berounská 2, Vendy Ferdová 1, Kája Šindelářová 1, Denča Waldová 1.

DHK Slavoj Žirovnice – DHK Pardubice 11:4 (8:1) – Bára Hrbková 4, Týna Coufalová 3/1, Kája Šindelářová 1, Zuzka Berounská 1, Lucka Lacinová 1, Denča Waldová 1.

DHK Slavoj Žirovnice – DHC Plzeň 3:9 (1:4) – Bára Hrbková 1, Zuzka Berounská 1, Denča Waldová 1.

DHK Slavoj Žirovnice – HK Ivančice 11:12 (5:7) – Bára Hrbková 6/1, Vendy Ferdová 2, Zuzka Berounská 2/1, Denča Waldová 1.

DHK Slavoj Žirovnice – HC Zlín 9:9 (4:8) – Bára Hrbková 3/1, Lucka Lacinová 3, Vendy Ferdová 2, Sára Snížková 1.

TOP