ŽIROVNICKÝ JEDNOROŽEC 2016

Ve dnech 9.– 11. 9. 2016 uspořádal DHK Slavoj Žirovnice čtvrtý ročník házenkářského turnaje Žirovnického jednorožce v kategorii mladších dorostenek. Třídenního klání se vedle domácího družstva zúčastnila děvčata TJ Tatran Bohunice, TJ Sokol Písek, DHK Baník Most, SK Žeravice, DHC Plzeň, SKH Velká nad Veličkou a HC Zlín. Hrací doba turnaje byla vzhledem k hernímu systému, počtu družstev a dojezdových vzdáleností jednotlivých týmů do Žirovnice stanovena na 2x18 minut a na turnaji tak bylo celkem odehráno 28 zápasů.

Naše družstvo absolvovalo turnaj v následujícím složení: Aneta Vacatová, Zuzka Berounská, Sára Snížková, Eliška Jinochová, Verča Houserová, Denisa Waldová, Lucka Lacinová, Míša Lovětínská, Terka Krejčů, Kája Šindelářová, Eliška Nedbalová a Bětka Kolářová.

Žirovnické házenkářky střídaly během turnaje velmi dobré výkony s průměrnými. Jejich hra byla poznamenána absencí Báry Hrbkové, která hrála na turnaji za Most, kde je na limitovaném přestupu pro tuto sezónu. V pátečním zahajovacím utkání Slavoj prohrál s Pískem 8:18. V sobotních zápasech jsme nejprve prohráli se Zlínem 9:18 a posléze porazili Plzeň 21:16. Následující zápasy nabídly vyrovnanou bitvu se smolnou koncovkou pro domácí tým, když jsme podlehli Bohunicím 17:19 a Velké nad Veličkou 13:14. V úvodním nedělním zápase nestačily naše házenkářky na tým z Mostu (14:19) a v posledním zápase celého turnaje děvčata těsně prohrála se Žeravicemi 13:15.

Vysoké renomé, které turnaj získal během své poměrně krátké existence, přilákalo do Žirovnice přední týmy této věkové kategorie a k vidění tak byly velmi kvalitní výkony. Hrála se rychlá a kombinační házená, která nepostrádala především díky vyrovnanosti většiny zápasů dramatičnost a napětí až do posledních sekund hrací doby. Turnaj nakonec vyhrála děvčata ze Zlína před Bohunicemi a třetím Mostem. Naše házenkářky obsadily na turnaji sedmé místo.

Nejlepší střelkyní celého turnaje se stala Natálie Svobodová z Bohunic, nejlepší hráčkou byla zvolena Veronika Mikulášková z Mostu a nejlepší brankářkou Andrea Vařechová ze Zlína. Krásné poháry, medaile a individuální ocenění převzaly z rukou starosty města jmenované týmy a hráčky při závěrečném ceremoniálu, přičemž další ceny byly připraveny pro všechny účastníky turnaje. Hlavní trofej v podobě stylizované postavy házenkářky vytvořil a Slavoji věnoval žirovnický umělecký kovář Josef Habermann. Toto originální a hodnotné umělecké dílo bude vystaveno v místní hale s tím, že každým rokem bude dopsán-vyryt do podstavce trofeje vítěz Žirovnického jednorožce.

O téměř 150 účastníků turnaje, kteří byli ubytováni v prostorách základní školy a stravovali se v jídelně firmy Jan Prantl, bylo vzorně postaráno, za což patří dík především pořadatelům z řad rodičů žirovnických házenkářek, kteří se podíleli na přípravě, organizaci  a samotném průběhu turnaje. Podobně jako při jiných sportovních událostech bylo i zde nutné prioritně řešit otázku zabezpečení turnaje po ekonomické stránce. Tento ročník podpořily různými způsoby na dvě desítky subjektů, a tedy drtivá většina oslovených firem, za což jim patří obrovské poděkování. Pro pořadatele je tato jejich přízeň satisfakcí a důkazem toho, že žirovnická házená a práce s mládeží je vnímána veřejností pozitivně a s pochopením. Bez jejich finanční pomoci by toto házenkářské klání nebylo možné pořádat na takové sportovní a společenské úrovni.

Poděkování za vstřícnost při přípravách turnaje patří starostovi Mgr. Milanu Šmídovi a ředitelce školy Mgr. Dagmar Brýnové. O výborné pohoštění během celého turnaje se postarala již tradičně a precizně firma Jan Prantl, která je našim stěžejním partnerem a sponzorem. Dále nás podpořila Mlékárna Nechyba spol. s r.o., Ovoce a zelenina Petra Picková, Potraviny Marie Kytlerová a Ovoce a zelenina Smrčka. Firma Cafe+co DELIKOMAT nám bezplatně zapůjčila po dobu konání turnaje nápojový automat. Hlavními finančními partnery turnaje se staly v letošním roce následující subjekty: Město Žirovnice, DETAIL CZ s.r.o., atx -automotion s.r.o., HTP, s.r.o., KBNK s.r.o. Dále nás finančně podpořily firmy PEVNÝ s.r.o., ZEOS-L, s.r.o., IPC plast, s.r.o., Krásl spol. s r.o., Palstav Stojčín s.r.o., UNICODE MD s.r.o., ZEPA.CZ, Autodoprava Raffl, Musilová s.r.o. autodoprava, VHZ-MONTÁŽE s.r.o. Doufáme, že jsme jejich důvěru nezklamali a že žirovnické házené zůstanou nakloněni i v příštím roce.

Vít Hrbek

Výsledky žirovnického týmu:

DHK Slavoj Žirovnice – TJ Sokol Písek 8:18 (2:8) – Lucka Lacinová 3, Eliška Nedbalová 2, Sára Snížková 1, Kája Šindelářová 1/1, Terka Krejčů 1.

DHK Slavoj Žirovnice – HC Zlín 9:18 (5:11) – Zuzka Berounská 2/1, Kája Šindelářová 2/2, Terka Krejčů 2, Denča Waldová 1, Lucka Lacinová 1, Sára Snížková 1.

DHK Slavoj Žirovnice – DHK Plzeň 21:16 (10:7) – Kája Šindelářová 5/2, Sára Snížková 4, Zuzka Berounská 4/3, Lucka Lacinová 3, Eliška Nedbalová 2, Terka Krejčů 2, Míša Lovětínská 1.

DHK Slavoj Žirovnice – TJ Tatran Bohunice 17:19 (6:10) – Zuzka Berounská 7/4, Kája Šindelářová 5/2, Lucka Lacinová 2, Sára Snížková 2, Míša Lovětínská 1.

DHK Slavoj Žirovnice – DHK Baník Most 14:19 (4:9) – Kája Šindelářová 4/1, Zuzka Berounská 4/3, Terka Krejčů 2/2, Eliška Nedbalová 1, Bětka Kolářová 1, Míša Lovětínská 1, Sára Snížková 1.

DHK Slavoj Žirovnice – SK Žeravice 13:15 (6:9) – Kája Šindelářová 4, Eliška Nedbalová 2, Míša Lovětínská 2, Zuzka Berounská 2/2, Lucka Lacinová 1, Bětka Kolářová 1, Terka Krejčů 1/1.

DHK Slavoj Žirovnice – SKH Velká nad Veličkou 13:15 (11:12) – Kája Šindelářová 5/2,  Zuzka Berounská 3/1, Terka Krejčů 2, Lucka Lacinová 1, Denča Waldová 1, Míša Lovětínská 1.

Rajče

Facebook

TOP